Rainproof op drie hoog

Al dat water spoelt door de regenpijp zo het riool in. Geregeld bedacht ik iets om dat water af te tappen voor mijn plantjes, maar dit bleek nog niet zo simpel. Tot ik een aanbieding van het Natuur en Milieuteam Zuid  (in Amsterdam) tegen kwam: een bescheiden regenton met een tap op de regenpijp. Eentje die prima past op mijn balkonnetje en ook aan te sluiten is op de regenpijp. Via een even simpel als vernuftig systeem tap ik het regenwater af en help zo de stad, een heel klein beetje, om de soms enorme hoeveelheden water af te voeren.

 

 

Het gebruik van een regenton wordt volop ondersteund door de campagne ‘Amsterdam Rainproof’. Maar wat voor mij veel belangrijker is: ik hoef geen leidingwater meer te gebruiken om mijn planten water te geven. Dit past helemaal in mijn streven om ecologisch bewuster te worden en daar ook naar te handelen.

 

 

Omdat de regenton wel erg saai en donkergroen was, heb ik ‘m een beetje opgeleukt. De standaard en het deksel zijn nu wit, waarbij het deksel een ludiek ‘gezichtje’ heeft gekregen. De ton heb ik stippen gegeven (geïnspireerd door een lievenheersbeestje in mijn keuken). De eerste flinke regenbuien zijn inmiddels achter de rug en mijn ton zat meteen al vol!
Heerlijk om al dat gratis regenwater aan mijn plantjes te kunnen geven als het droog is.

 

Mijn vrolijke regenton is nu ook als project op de website van Rainproof zelf te vinden. Dat beschouw ik toch wel als een compliment voor de manier waarop ik bezig ben.