Mijn Tijgerwormen

Ik vond het zonde om mijn bio-afval gewoon weg te gooien en dus ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden om dit te kunnen voorkomen. Op internet zag ik na wat zoeken een prachtige oplossing: met enkele simpele plastic bakken kun je je eigen wormencompost maken. Het mooie is, dat dit zonder stank of wolken fruitvliegjes gewoon in de keuken kan. Ja, de bakken staan bij mij echt binnen!

Tijgerwormen doen het werk. Deze soort staat bekend om zijn grote vraatzucht, waardoor het afval in hoog tempo in compost wordt omgezet. Hierdoor krijgt het niet de tijd om te gaan rotten en stinken.

Bovendien heb ik geregeld verse compost en het vocht (percolaat heet dit) is als Red Bull voor de planten, dus ik heb gratis plantenvoeding op de koop toe.

Nieuwe steviger wormenbakken

Omdat ik mijn Tijgerwormen via een wormen-afhaalpunt op de site van Nudge heb gevonden, heb ik me nu zelf ook opgegeven als afhaalpunt. Het is leuk om op die manier het stokje door te geven en anderen op weg te kunnen helpen.

Eerste zelfgebouwde wormenbakken

Als je wormen nodig hebt om je eigen compostbakken te starten, meer wil weten over deze vorm van composteren of simpelweg een kijkje wil komen nemen, dan ben je van harte welkom; neem gerust contact met me op.

 

 

Hieronder een timelapse filmpje van compostwormen aan het werk.

Voor meer informatie over het initiatief voor de buurt, klik op :