Projecten

 

Buurt Kunst Licht Route 2019 / 2020
In 2019 heb ik samen met Tanja Henn van Buurtlicht een driedaags evenement georganiseerd. Op drie zondagen, in november, december en januari, was er op een tiental locaties van alles te zien: tentoonstellingen, projecties en workshops. Het was een zeer succesvol debuut wat tevens de opmaat vormt tot een jaarlijks terugkerende feestelijke route. Na deze première, waarbij ik me met name heb bezig gehouden met de organisatie, financiering en verslaglegging, ben ik met andere projecten aan de slag gegaan op het gebied van duurzaamheid en vergroening. Deze staan hieronder vermeld.
Project WURM
In januari 2020 benaderde een buurtgenoot me met de vraag om mee te denken over de renovatie en exploitatie van een ‘boerderijtje’ op Tuinpark Sloterdijkermeer. Met in totaal zes enthousiaste mensen hebben we een prachtig plan geschreven wat zeer grote kans maakt om gerealiseerd te gaan worden. Op het moment van schrijven wachten we op het definitieve besluit van het Tuinpark (tijdens de Algemene Ledenvergadering) en zijn we doorgedrongen tot de stemfase van West Begroot.

Westerparkgaard
In 2019 was ik regelmatig bezoeker van groen-project Ruijtergaard, van Mariken de Goede. Het idee van stichting Amstergaard, om voedselbosbakken  te plaatsen in de hele stad, spreekt me erg aan.
Zodoende heb ik samen met Rieta Aliredjo besloten om op twee locaties in het Westerpark (natuurspeeltuin Het Woeste Westen en Nemoland) een Westerparkgaard op te bouwen. Ook dit project zit momenteel in de stemfase van West Begroot.