Eetbaar balkon

Zomer 2016

Heerlijk: verse kruiden, sla, tomaten, paprika’s, pepertjes of zelfs komkommers, allemaal gezaaid, gekweekt en geoogst op De Groene Hoogte.
Het begint natuurlijk in de lente met het zaaien, met het kiezen van de kruiden en groenten voor dit jaar en vervolgens de zaadbakjes met aarde vullen. Daar heb je helemaal geen speciale kasjes of iets dergelijks voor nodig. De plastic bakjes waarin bijvoorbeeld de druiven zitten die je in de supermarkt koopt, zijn perfecte kweekkasjes. Ik gebruik ook  oude ijs bakjes om in te zaaien.

De kruiden zijn bruikbaar zodra ze volgroeid zijn en in de loop van de zomer begint het oogsten van de aardbeien, tomaten, sla, boontjes en paprika’s. Het is ontzettend leuk om je eigen maaltje op het balkon te plukken, zoals ik bijvoorbeeld met de boterboontjes deed toen een goede vriend kwam eten. En nu kleuren de tomaten langzaam maar zeker rood, en dus heb ik superverse tomaatjes voor in mijn salades. Naast de boterboontjes waren in 2017 ook de andijvieplantjes nieuw voor mij. Jongens wat groeit dat spul zeg, en je kunt het ook heerlijk als sla gebruiken, naast de welbekende stamppot en het roerbakken.

Hieronder: klik op de foto’s om te vergroten