Verbindingen naar anderen

Groene projecten, organisaties en bedrijven Klik op het logo
Als je iets doet, doe het dan rainproof.

Amsterdam Rainproof, dat zijn jij, wij en alle andere Amsterdammers samen. We hebben een doel: Amsterdam bestand maken tegen de steeds vaker voorkomende hoosbuien. Sterker nog: we willen het gratis regenwater, dat nu afgevoerd wordt, beter benutten.

Geeft A’damse bomen een tweede leven in eigen stad.

Stadshout heeft een passie voor hout. Onze visie is dat alle bomen recht hebben op een mooi lang leven en dat onnodige kap voorkomen dient te worden. Oude bomen bieden tevens het mooiste hout. Stadshout Amsterdam verwerkt de Amsterdamse bomen op duurzame wijze en biedt ze een tweede leven in onze eigen stad. Zo bouwen wij mee aan een circulaire economie.

Composteren op de hoek van de straat

In de stad maken we met elkaar een heleboel afval. Afval dat voor een groot gedeelte uit organisch materiaal bestaat. In veel steden verdwijnt dit nu nog in de prullenbak. En dat is zonde.
Wanneer het op de juiste wijze gecomposteerd wordt, kan het gebruikt worden om de buurt te vergroenen en voor voedselproductie in en rondom de stad.

Vrienden van het Westerpark.

De Vrienden van het Westerpark willen de balans in het park herstellen en het unieke karakter van het Westerpark bewaren en bewaken. Een park voor de buurt waar voldoende plek is voor rust en recreatie. Een bruisend park met culturele, innovatieve én buurtactiviteiten. Met ruimte voor rust, groen en recreatie.

Welkom in De Gibraltar

De Gibraltar is een ontmoetingsplek voor kinderen en hun ouders, vrijwilligers en buurtbewoners. Een plek om de hectiek van de stad te ontvluchten.

De Gibraltar streeft naar een zo klein mogelijke footprint. We hebben de zaal en de salon met gevonden en gekregen meubels ingericht. We proberen zoveel mogelijk van gebruikt materiaal weer iets moois te maken. We kopen zo duurzaam mogelijk in.
De deuren grenzend aan de speeltuin staan voor je open!

Samen brengen we goede ideeën tot leven.

Samen met onze community en partners realiseren we initiatieven van onderaf die zorgen voor een positieve en blijvende verandering in onze maatschappij.

Sluit je aan bij ons netwerk!

Samen online kopen, rechtstreeks bij boeren uit de buurt.
Er komen Buurderijen door heel Nederland.
Schrijf je in als Buur en ontdek ze als eerste!

 
Alle bio-afval verwerken tot compost!

Stichting Buurtcompost ontwikkelt samen met gemeentes systemen voor verwerking van groente, fruit en tuinafval met buurtbewoners.

Een derde van de voedselproductie wordt verspild.

Wereldwijd is dat 1,3 miljard ton per jaar! Eten weggooien gebeurt in de gehele voedselketen. Wij willen hier verandering in brengen door voedselverspilling letterlijk én figuurlijk op de kaart te zetten.

 
Wij zijn The Pollinators.

Wij streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar.
Om goed te leven hebben bestuivers voldoende, gevarieerd en gifvrij voedsel nodig. Ook nestelplekken zijn belangrijk. Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen dit weten, maar ook dat er actie ondernomen wordt.

 POTVERDORIE!

Potverdorie! bestaat omdat we zien wat er in de supermarkt allemaal wordt weggegooid.
Beperkt door houdbaarheidsregels en uiterlijk is het niet langer verkoopbaar.
Zo verdwijnt er veel Kostelijks in de vuilcontainer.
Om dit te voorkomen halen wij het op, maken er lekkers van en stoppen het in een pot. Afdankers krijgen zo een nieuwe kans.

 
I can change the world with my two hands

Op ons binnenterrein (1200m2) werken we aan vergroening en duurzaamheid in de buurt. We laten zien wat kan en stimuleren bewoners zelf bij te dragen aan een meer gezonde en circulaire stad.

I can change laat op haar terrein zien wat er mogelijk is op het gebied van lokale voedselproductie, lokaal composteren en regenwateropvang.

Wij vergroenen de wereld met Levend Bouwen.

Wij pionieren en vervullen een brugfunctie naar een groene, duurzame en sociale samenleving. Wij streven naar vernieuwing en zo hebben we het project Het Levende Dorp opgezet. Wij zijn in de voorbereidingen een dorp te bouwen waarbij de huizen en de omgeving van levende (eetbare) bomen zijn gebouwd. Het landschap wordt ingericht met permacultuur en voedselbos. Zo werken we aan een zelfvoorzienende omgeving.

De Amsterdamsche Zeepfabriek

Wij baseren ons op de rijke, Amsterdamse zeeptraditie door in al onze recepten hennepzaadolie te gebruiken. Door een uitgebalanceerde samenstelling van basisoliën zijn onze zepen heerlijk conditionerend en schuimend. En, niet te vergeten, lekker zacht voor de huid én gezond. Verder houden wij van verrassende geurcombinaties, waardoor onze zepen nooit saai zijn.

Lokaal composteren is belangrijk.

Het Compostgilde wil lokaal composteren promoten. Of je nu zelf thuis wilt composteren, of in je gemeente een buurtcompostbak wilt starten: met deze website helpen zowel burgers als beleidsmakers op weg

SCRAP geeft afvalmateriaal een tweede kans.

Met al dat plastic, karton, stof, touw, rubber, papier en hout kun je oneindig veel bouwen, knutselen, spelen of verwerken in projecten.
SCRAP verkoopt industrieel restmateriaal, organiseert verrassende workshops en maakt in opdracht decor-ontwerpen.
Overal waar je kijkt liggen en hangen opgestapelde materialen. Deze ongeconformeerde omgeving zet je als vanzelf aan tot creativiteit, het sleutelwoord van SCRAP.

Geen plastic afval in ons water!

We halen geen plastic uit het water; we zorgen dat het er niet (meer) in komt. Sinds onze oprichting in 2011 proberen we dit doel te bereiken door bronnen van plasticsoep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding.
Plastic Soup Foundation stimuleert alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plasticsoep aan de bron te bestrijden.

Deel alles wat je hebt en je zult meer ontvangen.

Rotterzwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en meer plantaardige dan dierlijke eiwitten consumeert.

Dat doen wij door lokaal, regionaal en internationaal samen te werken om de productie van paddenstoelen op lokale reststromen te stimuleren en vergemakkelijken.

,,Ik geef het plastic niet de schuld, maar hoe wij het gebruiken”

De Plastic Soup Surfer strijdt tegen plastic vervuiling en heeft zijn surfboard als wapen. Hij voert actie tegen de vervuiling met plastic, streeft naar bewustwording en roept met creatieve ideeën en nieuwe methoden op tot actie.

Kleinschalig, duurzaam stadslandbouwproject in Amsterdam Noord

NoordOogst is een plek waar wij met voedsel bezig zijn, niet alleen door op een ecologisch verantwoorde manier voedsel te produceren, maar ook om mensen te inspireren om bewust met eten om te gaan. Wij creëren een plek waar iedereen bijeen kan komen om met elkaar initiatief te nemen tot veranderingen en elkaar te inspireren.

 
Vrienden die op hun eigen, unieke manier kleur brengen in het leven:
Met de glas-in-loodtechniek maak ik zo’n beetje alles: voorzetramen, spiegels, balkonschermen, lampen, pendels, tuinversieringen, klokken en objecten (beelden, trofeeën, schalen, enzovoort), van modern tot klassiek. Ik werk alleen in opdracht, op maat en naar wens.

(De website is ontworpen door De Groene Hoogte)

Wil je ook korte verhalen of poëzie leren schrijven? Je krijgt allerlei schrijftechnieken en gereedschap aangereikt, passende voorbeelden en gevarieerde associatietechnieken, voorbeelden van verschillende thema’s en zorgvuldige feedback. Je kist met schrijfgereedschap wordt flink aangevuld. Bovendien is het erg gezellig. Een kopje koffie en/of thee zijn bij de prijs inbegrepen, evenals chocola, een onmisbare brandstof voor schrijvers. Als je wilt meedoen, neem dan even contact met me op, mail schrijftaal@ziggo.nl of bel 06 – 4630 7175.
Astrid Schouten ontwerpt en maakt hoeden/ hoofddeksels.
“Het mooie van hoeden maken is om je te laten inspireren door vormen, het verleden, reizen, culturen en ongebruikelijke materialen. Elk hoofddeksel heeft zijn eigen verhaal, is toegepaste kunst.”
Inspiratie doet Astrid op door het regelmatig bezoeken van exposities , locatie-theater en andere kunstvormen. Innovatie en humor zijn kenmerkend voor haar werk.
Wij zijn André Grove en Michael de Wee, samen GroovyWays, een creatief ontwerpteam. Wij zijn twee vrijdenkende geesten, afkomstig uit verschillende disciplines en we hebben tot doel de creatieve vulkaan te laten uitbarsten om uw conceptidee mooier af te leveren dan u het zich had kunnen voorstellen.